7.2 C
Bordeaux
5.1 C
Napa
-5 C
Burgundy Region

Vin til sushi

Vin til sushi er en kombinasjon som kan være litt utfordrende, men med riktig valg kan det bli en herlig smaksopplevelse. Sushi er kjent for sine friske smaker, som gir god kontrast til fettere retter. Derfor kan det være lurt å velge viner som er friske og syrlige for å balansere fettet og saltet i maten.

En klassisk kombinasjon er sushi og Riesling. Rieslingen har en lett syrlighet og en delikat fruktighet som passer godt til sushiens friske smaker. Rieslingen er også mild nok til å ikke overdøve sushiens smaker, men samtidig sterk nok til å kunne matche fettet i fisken.

En annen god kombinasjon er sushi og Champagne. Champagne har en frisk syrlighet som balanserer saltet i sushi, samtidig som den elegante bubbly-følelsen gir en god kontrast til fisken. Champagne kan være litt dyr, men det er verdt det for den herlige smaksopplevelsen.

Hvis du vil prøve noe litt annerledes, kan en god Rosé være et godt valg til sushi. Rosévin har en frisk syrlighet og en lett fruktighet som passer godt til sushi. Rosévin er også lett nok til å ikke overdøve sushiens smaker, men samtidig sterk nok til å kunne matche fettet i fisken.

vin til sushi, Vin til sushi, Veien til vin
Sushi og vin er en fantastisk kombinasjon.

Vinen skal balansere opplevelsen

Uansett hva du velger, er det viktig å huske at det finnes mange gode viner som passer til sushi. Prøv deg frem og finn din favorittkombinasjon. Her er noen flere viner som passer godt til sushi:

Sauvignon Blanc har en frisk syrlighet og en frisk fruktighet som passer godt til sushi.

Pinot Grigio har en frisk syrlighet og en lett fruktighet som passer godt til sushi.

Grüner Veltliner har en frisk syrlighet og en lett fruktighet som passer godt til sushi.

Gewürztraminer har en søtlig syrlighet og en krydret fruktighet som passer godt til sushi.

Vinen bør balansere smaksopplevelsen fremfor å overmanne den. Spesielt tanniner – den tørre, noen ganger rynkete følelsen i munnen er viktig å ha i bakhodet. De kan ofte kollidere med saltet og krydderet til asiatisk mat. Samtidig forsterker den varmefølelsen til krydderet. Derfor anbefaler vi at du velger viner med lite tanniner.

Trykk på vinene under for å åpne de hos vinmonopolet.

vin til sushi, Vin til sushi, Veien til vin
vin til sushi, Vin til sushi, Veien til vin

Previous article
Next article
- Reklame -spot_img
- Advertisement -

Har du sett dette?

- Reklame -spot_img

Mer som dette

- Reklame -