Vin til Lasange | De beste vinene

Tilbake til Vin og Mat
Lasagne er en fantastisk italiensk rett hvor vin passer utmerket.

Vin til lasagne: Ingenting sier italiensk middag mer enn en klassisk lasagne sammen med den perfekte vinen. Få kan motstå denne hellige treenigheten av ost, saus og pasta. Det kan være tidkrevende å lage, men innsatsen er det som gjør at det smaker ekstra godt og er verdt å dele med andre.

Klassisk kjøttlasagne

I utgangspunktet kan du se etter samme type vin som du ville gjort til en spaghetti bolognese, men ofte har ostesausen en tendens til å gjøre retten litt fyldigere. Derfor bør du kanskje gå for en litt mer fyldig rødvin.

Den klassiske lasagnen med tomatsaus og kjøttdeig, også noen ganger med lag av ricotta, krever en rødvin som kan takle syrligheten i tomatene samtidig som den balanserer rødt kjøtt. Til dette trenger du rødvin med lite tanniner og stram syre.

Kombiner med: Sangiovese, Nero d’Avola

Best å unngå: Søt Riesling

Bruker du Bechamel som base? Trykk her

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne kan være like god og fyldig som en kjøttfull lasagne, hovedsakelig hvis den inneholder paprika, sopp og andre stekte grønnsaker. Også for denne varianten av lasagne er rødvin det beste alternativet, men sørg for at de har lavt tannin-innhold.

Tanniner er kort fortalt det som forårsaker en tørr følelse i ganen, og de er perfekte for å balansere kjøtt og andre fete ingredienser; for vegetarisk lasagne trenger vi ikke tanniner.

Kombiner med: Montepulciano d’Abruzzo, Merlot

Best å unngå: Veldig søte rieslinger

Hvitvin til lasagne?

Hvis lasagnen din er avhengig av meieriprodukter i stedet for tomater, for eksempel med bechamelsaus og ostelag, anbefaler vi en kremet hvitvin.

Og med kremet hvitvin mener vi en fyldig, smøraktig, eikelagret hvitvin. Vi anbefaler da en Chardonnay fra Burgund. Vinens syre skjærer gjennom kremen mens den komplementerer lasagnens smak med undertoner av smør.

Såå... er du klar for litt lasagne?

Nå som du vet hva du bør tenke på når du kombinerer lasagne med vin, er det på tide å invitere noen venner over for en herlig middag. Det er ingen tvil om at vin og italiensk mat er en deilig kombinasjon.

Lasagne kommer i alle størrelser og smaker, men de har alle noe til felles – de smaker fantastisk.

Visste du: Opprinnelig i Italia refererte ikke ordet "lasagne" til en matrett men til gryten der maten ble tilberedt.

Les mer om vin


En eldre vinmaker går med kurv full av nyplukkede vindruer en solrik kveld i Champagne.

Historien om nasjonalskatten Champagne

Helt siden romertiden, har det vært dyrket vin i Champangedistriket. Men uten…

Chablis – Alt du trenger å vite om det unike distriket

Hva er det som er så spesielt med Chablis? Et kjølig klima og et spesielt jordsmonn…