7.2 C
Bordeaux
5.7 C
Napa
-4.5 C
Burgundy Region

Her har du fire gode viner til kamskjell

Søt og mør, med en delikat, men kjøttfull tekstur, kamskjell er en deilig godbit som kan nytes på mange forskjellige måter. Alt fra gratinert, stekt eller til ceviche. Perfekt tilberedte kamskjell er en magisk opplevelse, og blir enda bedre når den kombineres med vin til kamskjell.

Vin til kamskjell kan være en utfordring å velge, da det kreves en vin med en balanse av syre, tanniner og fruktighet for å komplimentere den delikate smaken. En god vin til kamskjell bør ha en frisk og ren smak, og kunne fremheve de subtile smakene.

Stekte kamskjell

vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin

Å steke er en av de mest klassiske måtene å tilberede kamskjell på, og får virkelig frem deres gode sødme. Stekte kamskjell skaper en nydelig karamellisering, som kan forsterkes med tilsetning av smør eller løk.

For å komplettere den smøraktige og søte smaken av stekte kamskjellretter, anbefaler vi å lete etter en fyldig og smøraktig Chardonnay.

Du kan eventuelt se etter en balansert Chardonnay, ideelt sett en med noter av mineralitet for å få frem saltet av kamskjellene.

Gratinerte kamskjell

vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin

Kamskjell kan også gratineres i ovnen. Når man gratinerer bruker man ofte smør eller ost, noe som fører til en rik, kremet og dekadent rett. For den beste vinsammensetningen anbefaler vi Champagne, for at boblene og syrligheten kan bidra til å skjære gjennom de rike smakene og teksturene til retten, samtidig som den komplementerer smakene generelt.

Andre vinparingsalternativer å se nærmere på inkluderer de tørre og fyldige Marsanne- og Roussanne-blandingene fra Rhônedalen og en frisk og lett rødvin med litt kick, som en Trousseau.

Rå eller som Ceviche

vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin

Kamskjell kan også nytes rå, enten som den er, eller marinert i en ceviche. For rå kamskjell er den beste vinparingen en spansk Albariño. Den spanske hvitvinen minner fort om en Sauvignon Blanc, og den har fersken- og aprikosnotene til en Riesling.

Andre vinparingsalternativer å se nærmere på er f.eks en Sauvignon Blanc fra New Zealand, eller en tørr hvitvin som Pinot Gris eller Riesling.

Våre anbefalinger til kamskjell generelt

Du kan sikkert allerede gjette at kamskjell – som det meste av sjømat, passer godt til hvitvin og musserende vin, noe som er sant på et veldig generelt og grunnleggende nivå. Siden det er så mange forskjellige og deilige måter å tilberede kamskjell på er det viktig å tenke på det når du velger vin. Den ideelle vinen å servere en kamskjell-ceviche vil være ganske annerledes enn den du bør servere når du får kamskjell servert med bacon og ertepure.

vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin
vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin
vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin
vin til kamskjell, Her har du fire gode viner til kamskjell, Veien til vin
- Reklame -spot_img
- Advertisement -

Har du sett dette?

- Reklame -spot_img

Mer som dette

- Reklame -