Få ting slår skikkelig sjømatpasta!

Få ting slår skikkelig sjømatpasta!

Tilbake til pastaretter

Trenger du en god vin til sjømatpasta? Da er det viktig at sjømatpastaen også er fantastisk. Hemmeligheten bak en god sjømatpasta (frutti di mare) er å bruke fersk sjømat og kraft laget på rekehoder og skjell til sausen. Selv om pastaretter med rød saus tradisjonelt serveres med rødvin, anbefaler vi faktisk å nyte denne retten med en fin, syrlig og tørr hvitvin.

Det å være omgitt av og bruke Middelhavet er en viktig del av italiensk matlaging. Kanskje er det derfor italienerne lager så deilig lette, syredrevne hvitviner, ofte med en følelse av forfriskende bitterhet.

Orker du ikke lese gjennom vurderingen? Trykk her

Vin til sjømatpasta (Frutti di mare)

Vår anbefaling: Sauvignon Blanc fra New Zealand

Hvorfor: Sjømatpastaretter er ofte tungt blandet med hvitløk, smør, ost, tomater og basilikum. Lette til middels fyldige hvitviner passer sammen med disse robuste smakene og løfter de frem i lyset. Riktige viner vil gjøre en fantastisk jobb med å fremheve sjømatsmaken i retten.

Hva bør du tenke på: Selv om pastaretter med rød saus tradisjonelt serveres med rødvin, anbefaler vi faktisk å nyte denne retten med en fin, syrlig og tørr hvitvin.

Andre alternativer: Musserende viner er også gode å kombinere med sjømatpasta. Med litt boblende brus hjelper musserende viner å balansere ut tyngre sjømatretter som Frutti di mare.

Visste du: Frutti Di Mare er italiensk og betyr rett og slett "Havets frukter".


Her er våre to beste anbefalinger

Andre gode alternativer


Les mer om vin


Bærekraftig vinproduksjon

Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon

Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…

En eldre vinmaker går med kurv full av nyplukkede vindruer en solrik kveld i Champagne.

Historien om nasjonalskatten Champagne

Helt siden romertiden, har det vært dyrket vin i Champangedistriket. Men uten…