10.2 C
Bordeaux
4.2 C
Napa
1.7 C
Burgundy Region

Vin til pizza

Vin til Pizza er som øl til fish and chips – den perfekte match. Enten det er en rolig take-away pizza midt i uken eller en bedre pizza i helgene, så finnes det mengde viner som passer bra. Pizza er en av Italias store kulinariske gaver til verden, og tradisjonell pizzasnurring i Napoli er nylig blitt vernet av UNESCO som viktig immateriell kulturarv.

Øl blir noen ganger sett på som en klassiker når man skal ha pizzakveld, men det er utrolig mange gode og appetittvekkende viner som også fungerer glimrende til pizza.

Her får du en god oversikt over hva du bør tenke på når du skal velge vin til pizza.

Vil du bare se anbefalingene? Scroll til bunn av artikkelen.


Pizza Parma

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Fresh pizza Parma with parmesan cheese and parma ham on wooden table

Pizza Parma er en helt fantastisk pizza som stadig blir mer og mer populær i Norge. Den er salt med noe bittert og krever derfor en vin med fruktighet og bløte tanniner. Her anbefaler vi å sjekke ut de italienske druene frappato og barbera da de takler bitterheten fra ruccolaen bra, og harmonerer godt med tomatsaus og den fantastiske parma-skinken

Kombiner med: Frappato fra Sicilia eller Barbera

Best å unngå: Søte hvitviner


Pizza Margherita

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Pizza Margherita stekt i ekte steinovn er noe helt spesielt.

Med de enkle og klassiske smakene av tomatsaus, kremet mozzarella og basillikum er det anbefalt og se etter lette / middels fyldige viner. De saftige smakene til en Pinot Grigo er akkurat nok til å få frem pizzaens smaker uten å overdøve den.

Kombiner med: Pinot Grigo eller en Sangiovese Rosé.

Best å unngå: Tunge dristige viner som Cabernet Sauvignon eller Shiraz.


Pizza med Pepperioni

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Tradisjonell spansk tapas med tomater, mozzarellaost, avokado og prosciutto på svart steinbakgrunn.

For å balansere det sterke krydderet til pepperoni, anbefaler vi å velge en vin med rike og fruktige smaker. Med velsmakende kvaliteter og moderat syrlighet vil vinen skjære gjennom pepperoniens fett og salthet.

Kombiner med: Sangiovese eller Barbera, Nero d’Avola, Nebbiolo.

Best å unngå: Viner i lettere stil som Rosé


Hawaiipizza

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Pizza Hawaiian in a cardboard box on a light stone or concrete background. Space for text. Top view. Pizza delivery. Pizza menu.

Ananas på pizza eller ikke, en ekte Pizza Hawaii slår aldri feil. Når du skal kombinere vin og Hawaii-pizza er det mange gode muligheter. En søt og god Riesling vil fungere bra som en motvekt til saltet i skinken, samtidig som den forsterker punchen i ananasen.

Kombiner med: Riesling eller Prosecco, Sauvignon Blanc, Fiano.

Best å unngå: Rike, fruktige røde som Shiraz.


Meatlovers pizza

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Fresh pizza Parma with parmesan cheese and parma ham on wooden table

En meatlovers pizza er fylt med intense kjøttsmaker – og da trenger du en vin som kan matche det. Den kanskje beste kandidaten er Cabernet Sauvignon som med mye tanniner enkelt vil matche perfekt med fettet i kjøttet og de rike fruktige smakene.

Kombiner med: Cabernet Sauvignon eller Tempranillo, Shiraz, Malbec.

Best å unngå: Hvitvin.


Våre anbefalinger til pizza generelt

Selvfølgelig er det ingen fasit på hvilken vin du selv liker å drikke til pizza, men hvis du er rådvill håper vi at denne oversikten ga deg litt mer informasjon om hva du bør tenke på når du skal ha vin til pizza. Husk også på at de fleste viner i italiensk stil som Sangiovese, Nebbiolo , Barbera, Nero d’Avola, Fiano og Vermentino kommer alle til å være gode alternativer med pizza.

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin

vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
vin til pizza, Vin til pizza, Veien til vin
Previous article
Next article
- Reklame -spot_img
- Advertisement -

Har du sett dette?

- Reklame -spot_img

Mer som dette

- Reklame -