6.2 C
Bordeaux
6 C
Napa
9.3 C
Burgundy Region

Vin til lasagne

Vin til lasagne: Ingenting sier italiensk middag mer enn en klassisk lasagne sammen med den perfekte vinen. Få kan motstå denne hellige treenigheten av ost, saus og pasta. Det kan være tidkrevende å lage, men innsatsen er det som gjør at det smaker ekstra godt og er verdt å dele med andre.

Klassisk kjøttlasagne

vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin

I utgangspunktet kan du se etter samme type vin som du ville gjort til en spaghetti bolognese, men ofte har ostesausen en tendens til å gjøre retten litt fyldigere. Derfor bør du kanskje gå for en litt mer fyldig rødvin.

Den klassiske lasagnen med tomatsaus og kjøttdeig, også noen ganger med lag av ricotta, krever en rødvin som kan takle syrligheten i tomatene samtidig som den balanserer rødt kjøtt. Til dette trenger du rødvin med lite tanniner og stram syre.

Bruker du Bechamel som base? Scroll ned til neste avsnitt.

Kombiner med: Sangiovese, Nero d’Avola

Best å unngå: Søt Riesling

vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin
vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin

Vegetarlasagne

vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin

Vegetarlasagne kan være like god og fyldig som en kjøttfull lasagne, hovedsakelig hvis den inneholder paprika, sopp og andre stekte grønnsaker. Også for denne varianten av lasagne er rødvin det beste alternativet, men sørg for at de har lavt tannin-innhold.

Tanniner er kort fortalt det som forårsaker en tørr følelse i ganen, og de er perfekte for å balansere kjøtt og andre fete ingredienser; for vegetarisk lasagne trenger vi ikke tanniner.

Kombiner med: Montepulciano d’Abruzzo, Merlot

Best å unngå: Veldig søte rieslinger

vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin
vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin

Hvitvin til lasagne?

Hvis lasagnen din er avhengig av meieriprodukter i stedet for tomater, for eksempel med bechamelsaus og ostelag, anbefaler vi en kremet hvitvin.

Og med kremet hvitvin mener vi en fyldig, smøraktig, eikelagret hvitvin. Vi anbefaler da en Chardonnay fra Burgund. Vinens syre skjærer gjennom kremen mens den komplementerer lasagnens smak med undertoner av smør.

vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin
vin til lasagne, Vin til lasagne, Veien til vin

Såå… er du klar for litt lasagne?

Nå som du vet hva du bør tenke på når du kombinerer lasagne med vin, er det på tide å invitere noen venner over for en herlig middag. Det er ingen tvil om at vin og italiensk mat er en deilig kombinasjon.

Lasagne kommer i alle størrelser og smaker, men de har alle noe til felles – de smaker fantastisk.

Previous article
Next article
- Reklame -spot_img
- Advertisement -

Har du sett dette?

- Reklame -spot_img

Mer som dette

- Reklame -