Har du lyst å nyte en av de beste pastarettene med et godt glass vin? Det første du bør vite er at matchingen bør være basert på sausen i stedet for pastatypen. Og nå skal vi ta for oss Carbonara! Det som skiller carbonara fra andre pastaretter er teknikken for å kombinere egg, hard ost, speket svinekjøtt og sort pepper til en fyldig, silkeaktig saus.
Pasta Carbonara
Vår anbefaling: Prøv en Pinot Noir
Hvorfor: Sammen med levende toner av jordbær, kirsebær og tranebær, er Pinot Noir kjent for sine funky og jordnære smaker, som komplementerer svinekjøttsmakene i din carbonara-sausen. Pinot Noir elsker både bacon og skinke, og både vinen og svinekjøttet viser frem det beste hverandre har å by på. Derfor anbefaler vi å prøve dette neste gang du spiser carbonara!
Hva bør du tenke på: Generelt viner med et snev av syre, inkludert Pinot Noir, Montepulciano eller Chianti, passer perfekt med Carbonara. Grunnen til at de passer godt sammen med Carbonara er at de skjærer gjennom den fyldige sausen uten å overvelde Pancetta- eller baconsmaken.
Andre alternativer: Hvitviner som Pinot Grigio, Soave, Gavi eller Riesling, er også gode valg med Carbonara-saus.
Visste du: Det sies at pasta carbonara ble født i 1944 når engelske og amerikanske tropper ankom krigslinjen mellom Lazio, Molise og Campania