Eeeeeendelig tid for pasta carbonara!

Eeeeeendelig tid for pasta carbonara!

Tilbake til pastaretter

Har du lyst å nyte en av de beste pastarettene med et godt glass vin? Det første du bør vite er at matchingen bør være basert på sausen i stedet for pastatypen. Og nå skal vi ta for oss Carbonara! Det som skiller carbonara fra andre pastaretter er teknikken for å kombinere egg, hard ost, speket svinekjøtt og sort pepper til en fyldig, silkeaktig saus.

Orker du ikke lese gjennom vurderingen? Trykk her

Pasta Carbonara

Vår anbefaling: Prøv en Pinot Noir

Hvorfor: Sammen med levende toner av jordbær, kirsebær og tranebær, er Pinot Noir kjent for sine funky og jordnære smaker, som komplementerer svinekjøttsmakene i din carbonara-sausen. Pinot Noir elsker både bacon og skinke, og både vinen og svinekjøttet viser frem det beste hverandre har å by på. Derfor anbefaler vi å prøve dette neste gang du spiser carbonara!

Hva bør du tenke på: Generelt viner med et snev av syre, inkludert Pinot Noir, Montepulciano eller Chianti, passer perfekt med Carbonara. Grunnen til at de passer godt sammen med Carbonara er at de skjærer gjennom den fyldige sausen uten å overvelde Pancetta- eller baconsmaken.

Andre alternativer: Hvitviner som Pinot Grigio, Soave, Gavi eller Riesling, er også gode valg med Carbonara-saus.

Visste du: Det sies at pasta carbonara ble født i 1944 når engelske og amerikanske tropper ankom krigslinjen mellom Lazio, Molise og Campania

Her er våre to beste anbefalinger

Andre gode alternativer

Les mer om vin


Bærekraftig vinproduksjon

Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon

Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…

En eldre vinmaker går med kurv full av nyplukkede vindruer en solrik kveld i Champagne.

Historien om nasjonalskatten Champagne

Helt siden romertiden, har det vært dyrket vin i Champangedistriket. Men uten…