Vin til pastaretter

Tilbake til Vin og Mat

Pasta er populært, og det er kanskje ikke så rart. Det er både lettvint og godt, og dessuten liker ungene det. Om du ikke er så opptatt av det lettvinte, men vil ha best mulig smak og konsistens, bør du absolutt prøve å lage din egen, ferske pasta.

Når det gjelder vin til pasta, er det kanskje lett å automatisk havne på rødvin. Pastaen i seg selv er ganske nøytral, men sausen og det øvrige tilbehøret er bestemmende for hvilken vin du skal velge, og det kan gjerne være både rødt, hvitt eller rosé.

En italiensk huskeregel er at jo kraftigere saus, desto tykkere pasta.

Finn hvilken vin som passer din pastarett


Visste du: Italia er hyllet som pastaens hjemland, men pasta ble faktisk produsert først i Kina!

Les mer om vin


Her har du fire gode viner til kamskjell

Norge har kanskje verdens beste sjømat og i den kalde vinterperioden er det…

De beste vinene til sommerens skalldyrmiddag

Reker og skalldyr er en sikker vinner når man skal kose seg litt ekstra når…