Pasta er populært, og det er kanskje ikke så rart. Det er både lettvint og godt, og dessuten liker ungene det. Om du ikke er så opptatt av det lettvinte, men vil ha best mulig smak og konsistens, bør du absolutt prøve å lage din egen, ferske pasta.
Når det gjelder vin til pasta, er det kanskje lett å automatisk havne på rødvin. Pastaen i seg selv er ganske nøytral, men sausen og det øvrige tilbehøret er bestemmende for hvilken vin du skal velge, og det kan gjerne være både rødt, hvitt eller rosé.
En italiensk huskeregel er at jo kraftigere saus, desto tykkere pasta.
Finn hvilken vin som passer din pastarett
Visste du: Italia er hyllet som pastaens hjemland, men pasta ble faktisk produsert først i Kina!
Les mer om vin
Klimaendringenes påvirkning på vinproduksjon
8. desember 2022
Klimaendringer har en stor innvirkning på vinproduksjon og kan påvirke kvaliteten…
Historien om nasjonalskatten Champagne
7. oktober 2022
Helt siden romertiden, har det vært dyrket vin i Champangedistriket. Men uten…